Penthausi su najatraktivniji stambeni prostori koji se izvode u okviru kompleksa Golf 8. Oni svojim karkteristikama, kako u smislu funkcionalne organizacije, tako i u smislu opremeljenosti i materijalizacije, zadovoljavaju visoke standarde u pogledu komfora koji zahteva savremeni korisnik.

PoloĹľaj

Ono što karakteriše penthause i što ih izdvaja u odnosu na druge stanove jeste njihov položaj. Oni zauzimaju poslednje etaže u objektima, koje su u odnosu na ostale spratove manje ili više povučene i omogućavaju viši nivo privatnosti. Kao kvalitet se najpre može prepoznati senzacionalni pogled koji se pruža iz penthausa, zahvaljujući njihovoj orjentaciji na više strana. Naročito se ističe poglad koji je orjentisan ka sunčanoj padini. Položaj objekata je takav da koristi taj potencijal u što većoj meri.

Funkcionalnost

Penthausi su projektovani tako da omoguće što kavlitetniju svakodnevicu njihovih korisnika. Zbog toga su u njima prostorije većih dimenzija od standardih. Organizovani su u jednom nivou. Dnevnu zonu karakterišu prostrane, medjusobno povezane prostorije za dnevni boravak, trpezarija i kuhinja sa šankom. Ono što taj prosotor čini posebno atraktivnim jesu velike staklene površine prema prostranim krovnim terasama. Noćna zona je u većini slučajeva izdvojena. Glavna spavaća soba ima posebnu garderobu i kupatilo, a uglavnom i ostale sobe imaju svoju garderobu i komforno kupatilo. Čista visina od poda do plafona je u svim penthausima 3.10m, sto čini te prostore naročito prijatnim za boravak.

Opremljenost I Materijalizacija

Za penthause je predviđena autonomija potrošnje kompletne enrgije, tako da oni imaju svoje etažno grejanje na gas, što omogućava prilagodjavanje temperature potrebama korisnika. Kombinacija klasičnog I podnog grejanja (koje je postavljeno u dnevnoj zoni i u sanitarnim prostorijama, kao I na terasama- grejanje za otapanje snega) omogućava visok nivo toplotnog komfora. Na centralnim terasama postoji mogućnost postavljanja grejalica na gas koje se mogu koristiti u prelaznim periodima. Posebnu pogodnost imaju penthausi u Lameli 6 - to je zaseban lift koji vodi samo do njih. U Lameli 7 do Penthausa liftom mogu doći samo njegovi korisnici koji imaju svoj ključ, dok ostali stanari nemaju tu mogućnost.

Nivo završenosti

Radovi na penthausima su u završnoj fazi. Ostavljena je mogućnost da budući kupci sami odluče o nekim finalnim radovima u skladu sa svojim ukusom i afinitetima. To se odnosi na odabir keramike i sanitaruja, vrste podova i oblaganje zidova i plafona. Nije dovoljno navesti sve karakteristike ovih stanova kako bi smo shavtili prednosti zivota u njima… jer Penthausi su način života savremenog čoveka, način da osetite slobodu i lakoću življenja.